Çalınan Twitter Hesabı Geri Alma

Bazı kullanıcılar Çalınan Twitter Hesabı Geri Alma hakkında araştırma yapar. Pek çok çeşitli neden yüzünden kişilerin sosyal medya hesapları çalınır. Bu rehberde Twitter hesap kurtarma nasıl yapılır hakkında bahsettik.

Twitter Hesabının Çalındığı Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle şifrenizi unuttuğunuz ve bu yüzden giriş yapamadığınız hesaplar çalınmamıştır. Çoğu kullanıcı, şifresini unuttuğu için hesabının çalındığı sanıyor. Ancak, bu durum bu şekilde işlemiyor. Eğer Twitter hesabınızdan sizin haberiniz olmadan tweetler atılıyor, retweetler yapılıyor ve tweetler beğeniliyor ise orada bir sıkıntı vardır. Yapacağınız ilk iş Twitter hesabınıza kayıtlı mail adresi ve telefon numarasını değiştirmek daha sonra da şifreyi değiştirmektir.

Çalınan Twitter Hesabı Geri Alma

Çalınan Twitter hesabı geri alma, hesabına erişimi kaybeden kullanıcıların ortak ihtiyacıdır. Eğer bir Twitter hesabınızın kötü niyetli kişiler tarafından çalındığı düşünüyorsanız ilk önce hesabınızı açarken kaydettiğiniz iletişim bilgilerinizi kontrol edin. Twitter hesabı açarken e-mail adresi ya da telefon numarası, veya her ikisini de, kullanmış olmalısınız. E-mail adresinize ya da telefon numaranıza bir parola sıfırlama bağlantısı talep edin. Eğer kötü niyetli kişi bu iletişim adreslerini değiştirmediyse hesabınıza girebilirsiniz.

Hesabınıza giriş yaptıktan yapacağınız ilk iş hesabınıza mail adresinizi, telefon numaranızı değiştirmektir. Bunu neden yapıyorum diye sorduysanız şöyle açıklayalım: Bilgisayar korsanlarının hesap çalmada kullandığı birkaç yöntem vardır. Milyonlarca farklı şifre kombinasyonunu deneyerek sizin hesabınıza erişim sağlamaya çalışırlar. Eğer başarısız olurlarsa e-mail adresinizde denerler. E-mail çok fazla kullanılmadığı için insanlar şifrelerini daha basit yapar. Böylece önce maile ulaşan bilgisayar korsanı daha sonra Twitter hesabına giriş yapabilir.

Hesap Çalınması Karşı Ne Yapılmalıdır?

Twitter hesabınızın çalınması istemiyorsanız ve güvenliğini artırmak istiyorsanız bazı şeyler yapmanız gerekir:

  1. Hesabınızı ele geçirildiğinde sizden habersiz atılan tüm paylaşımları silin.
  2. İzniniz dışında şifreniz değiştirilmeye çalışıyorsa, bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza virüs taraması yapın.
  3. Cihazınızda güvenilir olmayan uygulamaları kaldırın.
  4. Başka hiçbir yerde kullanmadığınız; büyük harf, küçük harf, rakam ve sembol içeren güçlü bir şifre oluşturun.
  5. İki Adımla Doğrulama özelliğini aktifleştirin. Bu ayarı etkinleştirdiğinizde Twitter’a girmek için hem SMS hem de E-posta ile gelen kodu girmeniz gerekir.