Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Hesabınıza erişimi kaybetmek birçok kullanıcı için kabus olur. Yıllarca süren fotoğraf ve videoları kaybetmek üzücü olabilir. Neyse ki, çoğu durumda kapanan Instagram hesabı geri alma çok zor değildir. Peki, Instagram hesabı neden kapatılır?

Bu yazıda askıya alınan, saldırıya uğramış, silinmiş veya kapatılan Instagram hesapları nasıl geri alınır rehberini hazırladık. Duruma bağlı olarak hesap kurtarma işlemi birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir.

Instagram hesabı neden kapatılır?

Instagram hesabınızın kapatılması ya da askıya alınması pek çok nedenden ötürü olabilir. Popüler sosyal medya uygulaması, tüm kullanıcıların rahat bir şekilde gezinmesi için bazı katı kuralları vardır. Eğer aşağıdaki kurallara uymazsanız Instagram hesabınız kapatılabilir:

  • Telif hakları ihlali içeren bir paylaşım yaparsanız,
  • Şiddet ve cinsel içerikli paylaşımlar, ırkçılık ya da belli bir kesime düşmanlık yaparsanız,
  • Cinsel içerikli paylaşımlar yaparsanız,
  • Bir hesaba çok fazla cihazdan giriş yapmaya çalışırsanız ya da bir cihazdan çok fazla hesaba giriş yapmaya çalışırsanız,
  • İnsan ve hayvan haklarını ihlal edenler paylaşımlar yaparsanız,
  • Irkçılık, din, dil ve renk ayrımı içeren paylaşımlar yaparsanız,
  • Küfür ve hareket içerikli paylaşımlar yaparsanız,
  • Spam amaçlı reklam ve gönderi paylaşırsanız,
  • Cinsellik ve pornografi içerikli paylaşım yaparsanız,
  • Sahte hesaba sahipseniz,
  • Yasaklı ürün satışı ve sahte ticaret yaparsanız,
  • Dolandırıcılık içerikli gönderiler paylaşırsanız

Instagram hesabınız beklenmedik bir şekilde kapatılabilir.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Açılır?

Instagram hesabı neden kapatılır sorusunun bir çok sebebi vardır. Bu sebeplerden biri yüzünden hesabınız kapatılmış olabilir. Duruma bağlı olarak kapatılan Instagram hesabını geri almak mümkündür. Fakat, hesabın neden kapandığı da bu konuda büyük bir önem arz etmektedir. Instagram hesabınız kapatıldığında ilk karşılaştığınızda size bir uyarı mesajı gösterir. Bu uyarı mesajının altındaki "Daha Fazlasını Öğren" butonunu kullanmak size en iyi şekilde yardımcı olacak araçtır. Instagram hesabınızın yanlışlıkla kapatıldığını düşünüyorsanız yapmanız gereken bazı şeyler konusunda size rehberlik eder. Tabii, hesabınızı geri almak için başka yöntemleri de kullanabilirsiniz.

Kapatılan bazı Instagram hesapları, algoritma tarafından otomatik olarak kapatılır. Algoritmanın durumu yanlış anlaması sonucunda kapatılan hesabı geri açtırmanız en kolay şeylerden biridir. Instagram'ın resmi iletişim formunu kullanarak bir itiraz dilekçesi yollarsınız. Ardından Instagram yetkilileri, itirazınızı inceler ve manuel olarak kapatılma gerekçesini kontrol eder. İtiraz dilekçenizde sunduğunuz nedenler, hesabınızın yeniden aktif hâle gelmesi için yeterli ise kontroller tamamlandıktan sonra hesabınıza erişebilirsiniz. Peki, itiraz dilekçesini nasıl göndereceksiniz?

Instagram'a itiraz dilekçesi nasıl gönderileceğini bilmiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Buraya tıklayarak Instagram resmi iletişim formuna gidin.
  2. Daha sonra formu doldurmaya başlayın.
  3. Nüfus cüzdanınızda yazan adınızı ve soyadınızı girin.
  4. Kapatılan Instagram hesabınızda kayıtlı e-posta adresini girin.
  5. Kapatılan Instagram hesabınızın kullanıcı adını girin.
  6. Cep telefon numaranızı girin.
  7. Hesabınızın neden kapatıldığını ve bir yanlış anlaşılma olduğunu açıklayan bir metin yazın.
  8. Son olarak "Gönder" butonuna tıklayın ve Instagram yetkililerinin itiraz dilekçenizi kontrol etmesini bekleyin.

Hesabınızın neden kapatıldığına bağlı olarak yeniden açılıp açılmaması beklenebilir. Sahte ticaret, fake hesap, başka birinin ya da bir kurumun adını kullanma ve sanki o kişi ya da kurummuş gibi paylaşımlar yapma gibi nedenlerden dolayı kapatılan hesapların açılması çok zordur.

İtiraz dilekçenize birkaç gün içinde de yanıt gelebilir, birkaç haftada da. İki üç günde bir yeniden itiraz dilekçesi gönderin. Çünkü, çok fazla kişi bu itirazı yaptığı için sizin itirazının arkada kalabilir ve incelenmesi gecikir.