TikTok Videolarına Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?

TikTok videolarınıza yazı eklemek ve onları kontrol etmek mi istiyorsunuz. Bu oldukça basit bir işlemdir. Bu rehberde TikTok videolarına yazı ekleme nasıl yapılır hakkında bahsettik.

TikTok Videolarına Yazı Ekleme Nasıl Yapılır?

TiKTok videolarınıza metin veya metin kutuları eklemek oldukça basittir. Bunu efektler, sesler ve çıkartmalar eklediğiniz düzenleme menüsü aracılığıyla yaparsınız.

TikTok uygulamasını telefonunuzda açın. Kullanmak istediğiniz videoyu çektikten ya da seçtikten sonra, TikTok videolarına yazı ekleme için şu adımları uygulayın:

  1. Video düzenleme menüsüne geldiğinizde, ekranın altında Metin simgesine (Aa) dokunun.
  2. Videonuza eklemek istediğiniz metni girin.
  3. Yuvarlak renkli noktalardan birine dokunarak metin rengini belirleyin.
  4. Renk simgelerinin hemen üzerinde, yazı tipi adlarından herhangi birine tıklayarak tercih ettiğiniz yazı tipini seçin. Örneğin, italik bir metin için El Yazısı seçeneğini tercih edebilirsiniz.
  5. Metninizi sola, sağa ya da ortaya hizalamak için yazı tipi seçeneklerinin hemen solunda bulunan metin hizalama simgesine dokunun.
  6. Metninize farklı tasarımlar eklemek için bu çubuğun solunda A ile gösterilen vurgulanan simgeye dokunun. Örneğin, metninizi kalınlaştırmak veya bir kutuda görünmesini istiyorsanız bu seçenekleri kullanabilirsiniz. Simgeye dokundukça yazının tasarımı değişecektir.
  7. Metni yazmayı ve tasarlamayı tamamladıktan sonra Bitti yazısına dokunun.
  8. Daha sonra metnin konumunu ekranınızda sürükleyerek manuel olarak ayarlayabilirsiniz.
  9. Video düzenleme ekranına geri dönmek için İleri yazısına dokunun.

Eğer düzenlendiğiniz metni beğenmezseniz bunu değiştirebilirsiniz. Metnin üzerine dokunduğunuzda iki seçenek çıkacaktır: Süreyi ayarla ve düzenle.

Düzenle’ye dokunduğunuzda biraz önceki metin düzenleme ve tasarım ayarlarına ulaşırsınız. Metnin yazı tipini, rengini, hizalama ayarını, arka planını bu kısımda yaparsınız.

Süreyi ayarla’ya dokunursanız da metnin ekranda görüntüleneceği süre aralığını seçersiniz. Bir metin eklediğinizde eğer hiç süreyi ayarlamazsanız videonun başından sonuna kadar videoda görünür. Metnin sadece belli süre aralıklarında görünmesini istiyorsanız şu adımları uygulayın:

  1. İlgili metne dokunun ve Süreyi ayarla’yı seçin.
  2. Metnin süresini aşağıdaki panelden ayarlayın.
  3. Metnin hangi sürelerde göründüğünü önizlemek için videoya dokunun.
  4. İşiniz bittiğinde ekranın sağ alt köşesinde onay işareti simgesine dokunun.